Vitalni znaci logo 2016

LOGO FTZ 2015

Croatian Danish Dutch English French German Italian Turkish

Kako koristiti izvještaj Vitalni znaci

ČITAJTE

Molimo Vas da nađete malo vremena da pročitate cijeli izvještaj. Razmislite zašto su ovi podaci značajni za naše lokalne zajednice.

DIJELITE

Podijelite ovaj izvještaj sa vašom porodicom, prijateljima, komšijama, radnim kolegama, te izabranim predstavnicima vlasti. Izvještaj je dostupan u štampanoj formi, kao i na web stranici www.vitalniznaci.ba .

DISKUTUJTE

Diskutujte o ovom izvještaju. Šta vam je zanimljivo? Šta vas iznenađuje? Šta se ističe? Šta možemo poboljšati i promijeniti? Kako želimo da Lukavac, Kalesija, Srebrenik, Tuzla i Živinice izgledaju za 2, 5 ili 10 godina?

ISTRAŽITE

Ako želite više da saznate o statističkim podacima ili izvorima podataka koje smo koristili u ovom izvještaju, posjetite navedene izvore na kraju ovog izvještaja.

DJELUJTE

Ako ste vi ili vaša organizacija motivisani ovim što ste pročitali, koristite ovaj izvještaj kao polazište za nove akcije, projekte i pozitivno djelovanje.

PODRŠKA

Postoji mnogo posvećenih organizacija civilnog društva na području Tuzlanskog kantona koje svakodnevno rade na poboljšanju uslova življenja u našim zajednicima. Sigurno bi imale koristi od Vašeg učešća i/ili finansijske podrške.

POZOVITE POLITIČARE

Koristite informacije iz ovog izvještaja da uključite i informišete političare, kao i ostale donosioce odluka.

KONTAKTIRAJTE NAS

Fondacija tuzlanske zajednice se kontinuirano zanima za rješenja problema u zajednici. Kroz diskusije i konsultacije sa građanima saznajemo njihove potrebe  i sarađujemo sa organizacijama civilnog društva, u namjeri da zajednički napravimo pozitivne promjene u zajednici. Ukoliko imate ideju za poboljšanje stanja u zajednici dođite da sarađujemo .

 
Copyright © 2016 Fondacija tuzlanske zajednice. Sva prava pridržana!                                   www.fondacijatz.org Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. | Mapa web stranice | Naslovnica