Vitalni znaci logo 2016

LOGO FTZ 2015

Croatian Danish Dutch English French German Italian Turkish

Konsultacije sa građanima iz 2013. godine

Tokom mjeseca januara i februara 2013. godine Fondacija je  organizovala konsultacije sa građanima na kojima se diskutovalo o temama koje se istražuju. Cilj konsultacija sa građanima bio je dobiti subjektivan osjećaj građana o vitalnosti Tuzle. Ukupno je održano 6 građanskih foruma. Sažetke diskusija možete preuzeti u tekstu koji slijedi. 

 


 

Prva radionica održana je  u sklopu V Konferencije građana "Djelujmo lokalno"  - Razmjena iskustava u radu na razvoju zajednice, koja je organizovana u četvrtak 24. januara 2013. godine u prostorijama OŠ Tušanj. Učesnici Konferencije diskutovali su na teme "Pripadnost i vodstvo" i "Jaz između bogatih i siromašnih" .

 

 

 

 Radionica na temu "Ekologija i okruženje" i "Urbana mobilnost" održana je u srijedu 20.02.2013. godine u Društvenom domu u Gornjoj Tuzli.

Radionica na temu "Ekonomija i poduzetništvo" i "Zapošljavanje" će biti održana u ponedjeljak 25.02.2013. godine u prostorijama MZ Dragunja sa početkom u 14:00h.

Radionica na temu "Kultura i umjetnost"  i "Osjećaj bezbijednosti" održana je u utorak 26.02.2013. godine u prostorijama MZ Sjenjak, a okupila je građane iz tri mjesne zajednice. 

Radionica na temu "Zdravlje i rekreacija" i "Stanovanje" održana je u utorak 05.03.2012. godine u Agora centru. Ciljna grupa ove radionice bile su žene.

Radionica na temu "Obrazovanje i perspektive za cjeloživotno učenje" i  "Kako započeti život u Tuzli" održana je 10.03.2013. godine u prostorijama Agora centra. Ciljna grupa ovog foruma su mladi.

 

 

 

 

 
Copyright © 2016 Fondacija tuzlanske zajednice. Sva prava pridržana!                                   www.fondacijatz.org Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. | Mapa web stranice | Naslovnica